Kezelés

Hialuronsav Terápia

  • 1997-ben az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (US Food and Drug Administration, FDA) elfogadta az intraartikuláris hialuronsavat (HA) a térd osteoartrózis kezelésére
  • Az Amerikai Reumatológiai Társaság (American College of Rheumatology, ACR) és az Amerikai Ortopédsebész Akadémia (American Academy of Orthopaedic Surgeons, AAOS) a hialuronsavat is hozzáadta az osteoartrózis kezelési irányelvekhez.¹‚²
  • Több mint 60 klinikai vizsgálat történt a hialuronsav (HA) terápia hatékonyságára és biztonságosságára vonatkozóan.

A Reviscon Indikációja

A szinoviális ízületek (olyan mozgékony ízületek, mint térd, csípő, váll, könyök, ujjak, lábujjak) traumás vagy degeneratív elváltozásai miatt jelentkező fájdalom és ízületi merevség kezelésére.

Javasolt olyan esetekben, amikor a konzervatív, nem gyógyszeres terápiára és az egyszerű fájdalomcsillapítókkal történő kezelésekre nem megfelelő a válasz. Egyidejűleg több ízület is kezelhető. A kezelési ciklusok szükség esetén megismételhetők.

1 – Dieppe PA, Buckwalter JA. Management of limb joint osteoarthritis. Osteoarthritis and related disorders. In: Klippel JH, Dieppe PA. (Eds) Rheumatology, Second Edition. London: Mosby; 1998. p. 8.9.3.
2 – Neustadt DH. Intra-Articular injections for osteoarthritis of the knee. Cleve Clin J Med 2006;73:897-8, 901-4, 906-11.7.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH