Яким чином остеоартрит (ОА) пошкоджує Ваші колінні суглоби

Коліно – це найбільший та найміцніший суглоб у вашому тілі. Він складається з нижнього кінця стегнової кістки (стегнової кістки), верхнього кінця великогомілкової кістки (гомілки) та колінної чашечки (колінної чашечки). На закінченні, кістки покриті суглобовим хрящем та гладкою слизькою речовиною (синовіальною рідиною), яка захищає та амортизує кістки під час згинання та випрямлення коліна.

Артроз – найпоширеніша форма артриту в коліні. Це дегенеративний “зношений” тип артриту, який найчастіше зустрічається у людей віком від 50 років, але може спостерігатися і у молодих людей.

При остеоартрозі хрящ в колінному суглобі поступово стирається. У міру стирання хряща він стає зношеним і шорстким, а захисний простір між кістками зменшується. Це може призвести до тертя кістки об кістку та утворення хворобливих кісткових шпор. *

 

 

Стадія 1 (сумнівний) ОА; Мінімальні порушення. Вже наявна 10% втрата хряща. Досить імовірно, що людина з 1-ою стадією остеоартриту, не відчуває ніякого болю або дискомфорту в результаті дуже незначного зносу компонентів суглоба.

 

 

 

 

 


Стадія 2 (Легкий) ОА;
звужується суглобовий простір. Хрящ починає руйнуватися. Поява остеофітів. Це етап, коли люди вперше можуть відчути симптоми. Біль після довгого дня ходьби або бігу, більша скутість в суглобі, коли він не використовується протягом декількох годин, болючість при вставанні на коліна або згибанні.

 

 

 

 

 

 

 

Стадія 3 (Помірний) ОА; Помірне зменшення суглобового простору. Щілини в хрящі можуть розширюватися, поки не досягнуть кістки. Люди з ОА 3 колінного суглоба, швидше за все, відчувають часті болі під час ходьби, бігу, згинання або на колінах.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стадія 4 (Важкий) ОА; Суглобовий простір значно зменшений. 60% хряща вже втрачено. Великі остеофіти. Люди на 4 стадії ОА коліна відчувають сильний біль і дискомфорт під час ходьби або руху суглобом. **

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH